Eifel 2016 : spannende strijd om de bolletjestrui

Zaterdagmorgen vroeg vertrokken uit Liessel richting de Eifel. De eerste kilometers veel regen gehad, dus dat beloofde niet veel goeds.

Echter bij aankomst scheen de zon, dus iedereen had er zin in. Er werd een indeling gemaakt in een A-groep en A+-groep. Dit weekend had Rudy de rol van ploegleider op zich genomen. Hij werd vergezeld door assistent-ploegleider Martien
Andreas, de eigenaar van het hotel, fietste mee om de weg te wijzen. Hij had ook gezorgd dat er vanuit zijn club 'rsc untermosel' begeleiding voor de andere groep aanwezig was.

In de A+ groep was het al snel duidelijk dat er een felle strijd geleverd ging worden om de punten voor de bolletjestrui die op iedere top te verdienen waren. Vooraan ging de strijd vooral tussen Frans en Jarno en........ Leon. Met name Leon verraste omdat hij de week ervoor nog totaal uit vorm was.
Uiteindelijk kwam Jarno als winnaar van de bergtrui uit de bus.

Op het vlakke stond er ook in de Eifel veel wind. Uiteraard was Jos hier ijzersterk, maar ook Frank toonde hier dat hij goed in vorm was. Hiernaast was Frank in de afdalingen met wind tegen niet te houden: er is zelden bij de Marmatrimmers zo hard naar beneden gefietst.

Natuurlijk ging het niet alleen om de bergtrui, maar ook om de dagoverwinning. Hans had heel de dag zeer zuinig gereden en kwam de laatste 10 km, vanuit verloren positie ineens vooraan meefietsen. Op de één of andere manier wist hij iedereen in de luren te leggen. Hans kwam dan ook als winnaar van de dag over de streep.

Na afloop van de rit werd de dag nog eens doorgenomen.