onderhoud ATB-route: zaterdag 21 februari

ook dit jaar wordt er weer maandelijks onderhoud gepleegd aan de ATB-route. Het schema wie wanneer aan het werk mag is te vinden op de website. De bedoeling is dat als je op de dag dat je bent ingedeeld niet kunt, je zelf een vervanger zoekt.
Hier was voor zaterdag 21 februari flink gebruik van gemaakt, waardoor de werkers voor die dag bestonden uit: Michael, Frank, Peter, Willem, Leon en dit alles natuurlijk onder begeleiding van Harrie.
Willem had ook z'n zoontje meegenomen, zodat die alvast kon kennismaken met de gezelligheid van de Marmatrimmers.

Er zou om 9.00 uur bij Harrie worden verzameld. Harrie had aan Leon gemeld dat ze hem zouden komen ophalen. Leon had echter niet helemaal begrepen dat er gewerkt moest worden en stond dan ook in fietstenue en met de ATB klaar. Omdat er geen tijd was om nog werkkleding aan te trekken ging Leon maar in het fietstenue mee.

 

 

 

 

Harrie wilde dat de bus niet al te smering werd en had als tactiek om zigzaggend om de plassen te rijden. Dit pakte niet helemaal goed uit, waardoor de bus op een gegeven moment in de greppel belandde. Leon stelde voor om met z'n allen de bus uit de greppel te duwen, maar dit voorstel werd niet serieus genomen. Gelukkig wist Willem z'n vader op te trommelen die de bus er met een traktor uittrok.

Die morgen toch nog hard gewerkt: kuipbochten en een afwateringssysteem aangelegd, boomstronken en wortels gekapt, paden geharkt, etc. etc. Natuurlijk hoort bij dit harde werken ook een pauze waar we konden genieten van koffie en vlaai.

 

 

Iedereen vond het weer een gezellige morgen. En nu maar hopen dat de mtb-ers er net zoveel plezier aan beleven!