Ploegentijdrit 2014

Vorig jaar was de ploegentijdrit zo goed bevallen, dat we dit jaar weer mee zouden doen met de Marmatrimmers. In augustus was het vooral Adriaan die zoveel mogelijk leden van de club probeerde warm te maken om mee te doen. Het was gelukt om 2 teams bij elkaar te krijgen en zelfs nog een 'reserve' voor het geval iemand om wat voor reden dan ook zou afvallen.

Helaas bleek dat de 'reserve' een blessure had waardoor we dus met precies 10 leden waren. Het was dus maar hopen dat iedereen 'heel zou blijven' tot en met de tijdrit.

Ook dit jaar hadden we het geluk dat Geert de trainingen wilde verzorgen. Hij had weer een mooi schema in elkaar gezet voor de 5 weken voorafgaand aan de tijdrit. Tijdens de eerste trainingen werd de groepsindeling voor de ploegen al meteen gemaakt. Dit zodat we daar niet meer over hoefden na te denken. De groep van het afgelopen jaar zou ook dit jaar weer als groep rijden. De trainingen zouden echter met de beide ploegen samen worden afgewerkt, waarbij de 'groepsindelingen' steeds wisselend waren.

Wat deelname aan de ploegentijdrit met name leuk maakt zijn de trainingen. Hier wordt niet alleen naar een gezamenlijk doel toegewerkt wat goed is voor het 'groepsgevoel', maar een ieder steekt er ook veel van op. En je gaat er natuurlijk harder van fietsen. Wellicht dat de Marmaten wel gemerkt hebben dat de deelnemers aan de trainingen de laatste weken van augustus ineens een stuk sneller reden dan eerder in het jaar.

Zaterdag - de dag voor de ploegentijdrit - meldde Theo zich ziek af. Hij ging met de trainingen iedere keer bijzonder hard. Een tegenvaller waardoor één van onze teams dus met vier personen zou moeten rijden.

Dit jaar hadden we het geluk dat 'Jarno Bakker Bikes & Repair' een viertal setjes wielen ter beschikking stelde zodat wat de wielen betreft alles optimaal was.

Net voor de tijdrit nog even kijken hoe de wind op het parcours staat:

Zondag 14 september 2014 - de dag waarop het moest gebeuren - was het gelukkig mooi weer. Er stond wel een behoorlijke wind, maar de temperatuur was goed, warm zelfs.
Het team van de Marmatrimmers dat als eerste van start zou gaan - Frankwin, Frank, Martien en Frans - startte om 13.04 uur met z'n vieren. Een iets mindere dag van één van de renners werkt in een ploeg van vier meteen door in de rondetijden. Tevens hadden ze de pech dat Erwin Bakker met zijn team wel bijzonder goed was en opeens voorbij kwam gereden. Dit is ook niet echt bevorderend voor de moraal. Bij de finish had de ploeg van Erwin overigens een gem. van 46km/uur.

Frans en Martien hadden de pech dat ze de periode voor de tijdrit op vakantie moesten en dus de trainingen moesten missen. Echter tijdens hun race zou blijken dat de ervaring en hardheid die ze tijdens al de jaren fietsen hebben opgedaan, minstens zo belangrijk zijn als pure kracht.
Dit team finishte in een tijd van 28:50 ,een gem. van 38,5 km/u.

Daarna, om 14.00 uur startte het andere team wat de Marmatrimmers had ingezet: Joost, Jos, Leon, Adriaan en Geert. De eerste ronde gingen ze erg voortvarend van start. Ook hier had niet iedereen z'n beste dag, waardoor het de derde en vierde ronde zwaar werd. Joost gaf halverwege de laatste ronde nog één keer goed gas, om het de laatste paar kilometer aan de overige vier over te laten. Leon trok op het einde de 'sprint' aan voor de anderen. We hoopten dat via deze strategie nog een paar seconden winst gepakt zouden kunnen worden; immers er hoefden maar 4 personen te finishen en de tijd van degene die als eerste over de finish kwam telde, mits nummer 4 binnen 5 seconden hiervan finishte.
Ondanks dat het dit jaar zwaar liep, kwam er wel een eindtijd uit die sneller was dan vorig jaar: 27:19 oftewel een gem. van 40,7 km/u

Iedereen was het na afloop over eens dat het weer een leuke en leerzame ervaring was geweest.
Dus op naar volgend jaar. Wellicht dat het dan voor degene die niet aan de tijdrit zelf willen deelnemen ook leuk is om één of meerdere keren bij een training aanwezig te zijn.

  Marmatrimmers Marmatrimmers 2
  tijd gemiddelde tijd gemiddelde
ronde 1 0:06:44 41,26 0:07:07 39,04
ronde 2 0:06:47 40,95 0:07:07 39,04
ronde 3 0:06:50 40,65 0:07:19 37,97
ronde 4 0:06:58 39,88 0:07:17 38,14
totaal 0:27:19 40,68 km/u 0:28:50 38,54 km/u

 

 

 

 

 

 

Officiële uitslag Ploegentijdrit TWC 't Ventieleke

Ook de aanmoedigingen van de aanwezige marmaten / aanhang zorgden ervoor dat het weer een geslaagde middag was.

de teams van 2014:
Frankwin, Frank, Martien, Frans, Theo
Joost, Jos, Leon, Adriaan, Geert