herfst-rit van een tevreden fietser

Zaterdag 6 oktober 2012. Het is 5 voor 2 en ik sta alleen voor de marmabar. Kan nog denk ik, het is toch wel 2 uur volgens de mail?!  Maar klokslag 2 uur is er niemand. Even wachten nog…….3 over 2 niemand, dus ik fiets maar aan. Waar zal ik heen gaan, denk ik. Richting Limburg is mijn besluit.

 

Over liessel richting neerkant. Via de 6 bochten weg  naar meijel. Door meijel over het fietspad naar het kanaal, is het de noordervaart?, ik weet het niet. Oversteken richting de heibloem.

 

Het is lekker weer en op de fietspad is niemand. Een lekker stuk om goed door te trappen. Roggel wordt gepasseerd, heythuizen en nu richting horn. Een mooie route met een goed fietspad.

 

Ik zal toch een keer af moeten draaien anders zit ik dadelijk in roemond, dus ik ga via haelen en neer richting helden. Op een paar stoplichten na is kan ik goed doortrappen.

 

Eenmaal helden in zicht trap ik door echel. Achterom helden naar beringe. Vanuit beringe kom ik op een stuk waar ik nog nooit geweest was. Echt achteraf met veel natuur en weinig auto’s.  Waar zal ik uit komen op dit gods verlaten pad?

 

Het is grashoek. Gelukkig hier ken ik de weg weer. Via grashoek naar helenaveen en van daaruit over het fietpad weer terug naar huis. Ik heb zonet even last gehad van de hongerklop maar ben er gelukkig weer overheen, dus ik ga maar eens in de pedalen staan.

 

Dik 32 over het fietspad met die vervelende hobbels halverwege kom ik uiteindelijk bij de rotonde.

 

Nu de laatste 5 km. Pffff ik heb wel behoorlijk wind tegen maar ja, even de beuk er in. Ik versnel naar 35 maar kom tot de conclusie dat dit toch wel wat hoog gegrepen is. Ik zak terug naar 34 maar ik laat het er niet onder komen.

 

Eenmaal de cadans gevonden probeer ik  weer te versnellen, dat gaat redelijk. Ik ga in de beugels hangen en breng de snelheid naar 37-38. De laatste kilometers vliegen voorbij. Ik ben bijna thuis. Draai het moorveld op en fiets rustig uit.

 

Ik kijk op mijn metertje 65 km op de klok met een gemiddelde van 28. Goed weer met soms het zonnetje, lekker gefietst op een mooie route.

 

Groeten van een tevreden fietser,

Frankwin