Voorjaarsritten 2017

Zaterdag 22 juli: ritje Berg en Dal

Lekker ritje gehad op en neer naar Berg en Dal.

 


Zondag 9 juli: na het Eifel-weekend worden de wekelijkse ritten weer hervat

 

 


10-11 juni: Marmatrimmers weekend - Eifel

 


Zondag 14 mei: de dag waarop zolang is gewacht

Vandaag staat de rit naar Kevelaer op het programma.
Na al dat hardlopen in het voorjaar wordt het hoog tijd om weer eens met de groep te fietsen. Zeker omdat het Eifel-weekend alweer dichtbij komt en er dan gestreden moet worden voor de bolletjestrui! Ik twijfel nog wel even om mee te gaan omdat er in Rotterdam ook van alles op het programma staat: Feyenoord moet kampioen worden. Ik gok erop dat ze de wedstrijd zullen winnen en ik het feest maandag op de Coolsingel kan meemaken. Ik kies er dan ook voor om mee te gaan naar Kevelaer.

Dus zondagmorgen vroeg - 8:00 uur - verzamelen bij de Marmabar. De opkomst is groot: voor de A-groep zijn er 19 marmaten en ook bij de B-ploeg is het druk.

Het is zonnig weer en de kilometers vliegen dan ook voorbij. Na een aantal kilometers rijdt Peter lek. Theo is zoals altijd weer zo vriendelijk om te helpen bij het wisselen van de achterband. Nadat de band is opgepompt en we willen doorrijden, blijkt (ook) de voorband lek te zijn.

Net voor Kevelaer is het mijn beurt om vooraan samen met Rob nog wat werk te verrichten. Hier kom ik erachter dat het behoorlijk hard waait. De rest van de groep verschuilt zich achter onze brede ruggen om maar zo min mogelijk last te hebben van de harde wind. Ook deze laatste kilometers trappen we goed door. Bij de pauze vind ik dan ook dat deze meer dan verdiend is voor Rob en mij.

Na het gebruikelijke ritueel van het opsteken van kaarsjes, en het nuttigen van koffie met taart, wacht de terugrit naar Liessel weer.
Het waait nog steeds hard, echter nu zit de wind helemaal tegen. Aangezien ik niet de beroerste ben, neem ik deze eerste "zware" kilometers weer voor m´n rekening. Na deze beurt op kop, ga ik ga ervan uit dat ik me de rest van de rit niet meer moe hoef te maken.
Iedereen doet vervolgens keurig zijn werk. Het valt op dat Frank A. wel een erg lange kopbeurt doet. Ik vraag me hardop af of hij het geluk heeft dat de wind ineens tijdelijk is gaan liggen. Maar het kan ook zijn dat hij al in vorm begint te raken en zijn conditie al goed is!?
Gelukkig worden de laatste kilometers op de Snoertsebaan rustig afgelegd zodat ik me niet meer hoef in te spannen. In Liessel hebben we uiteindelijk 108 km afgelegd met een gemiddelde van net geen 30km/u. Ik heb lekker gefietst en ben tevreden.

En dan s-middags de wedstrijd van Feyenoord. Gelukkig is het binnen de minuut al 1-0 voor Feyenoord, zodat de grootste spanning wegvalt. Na nog 2 doelpunten, is het kampioenschap binnen en is het één groot feest in Rotterdam. Dit betekent ook dat maandag eindelijk weer de huldiging op de Coolsingel gaat plaatsvinden waar al zo lang op is gewacht.

Groet,
Leon

 


za. 29 april 2017: op zoek naar het goede gevoel..

Hoi medefietsers,

Omdat we zondag met de buren een stukje wilden fietsen heb ik er voor gekozen om zaterdag weer eens mee te gaan.
Op Koningsdag was de gezondheid niet "je van het" dus afwachten maar.

Aangekomen bij de Marmabar stonden Jos, Frank V, Harrie, Hans W, Martin Obdam te wachten. Zes uur precies vertrek. Al fietsend werden we via de telefoon er op geattendeerd dat Martien J er nog aan kwam. We reden dan ook rustig door zodat hij er wel wat moeite voor moest doen. Moet ook een leermomentje zijn om zo voortaan op tijd te komen.

Gelukkig was de wind niet zo erg en voor we het wisten waren we al in Overloon. Martin had al aangegeven een korter rondje te willen rijden en nam hier afscheid van ons.

Na een half uurtje dan eindelijk de wind mee zodat we lekker naar huis waaiden. We hadden een mooi gemiddelde van net 30.

Gelukkig viel het fietsen mee. Eindelijk weer eens een rondje zoals het hoort te gaan.

Groet,
Frank

 


zo. 16 april 2017: een koude en natte Klaver van Brabant

Hoi Fietsers,

Ik was er weer bij. Na een gebroken schouderkop en revalidatie van al weer vier maanden durfde ik het aan om een tocht van boven de 100 te fietsen.

s'Morgens buienradar nog geraadpleegd en het zag er goed uit tot 13:00 uur.
Na het inschrijven in Asten met 16 liefhebbers eerst een rondje Someren op wegen die ik nooit gezien of überhaupt van gedroomd zou hebben.
He he eindelijk naar Zijtaart via Lierop, Mierlo en Nuenen.

Helaas voor een brug moeten wachten. Deze ging open en of het zo moest zijn, de wolken braken ook open.

Maar dan met regen... na de pauze de beslissing om toch de kortste weg naar huis te rijden. Goed idee en zonder noemenswaardig oponthoud was ik rond half twaalf weer thuis, nat maar voldaan.

Op naar de woensdag voor een avondritje.

Groet,
Frank