de voorjaarstochten zitten er bijna op....

in oktober 2017 had ik - Leon - het plan opgepakt om in 2018 weer eens wat grotere ritten te gaan fietsen. Het was alweer 6 jaar geleden dat ik deze tochten heb gereden, dus het werd weer eens tijd. Zeker nu het nog kan.

De bedoeling was dat ik in de winter op de mtb al wat kilometers zou maken zodat ik vroeg in het voorjaar al over een goede fietsconditie zou beschikken.
Van dit plan kwam weinig terecht omdat ook deze winter het "lopersvirus" weer had toegeslagen.

Eind april, een paar maanden later dan gedacht, de racefiets van zolder gehaald voor het begin van het "fietsavontuur" in 2018.

In de veronderstelling dat het fietsen nog redelijk zou gaan, stond begin mei de eerste tocht in België op het programma. Dit viel toch wat tegen. De benen wilden nog niet echt meewerken, de rug stribbelde nog wat tegen en al de anderen fietsten net wat harder dan gedacht. Zelfs heuvelop reed iedereen voorbij. De eerste ritten ging het kaarsje dan ook al na +/- 40 km uit. En dan valt het niet mee om 100km af te leggen.

Van het lopen heb ik geleerd dat 'rust' een belangrijk onderdeel is van de training. Dus om de conditie weer snel op peil te brengen, besloot ik om een paar keer rustig met de B-groep te trainen. Dit was niet alleen gezellig, maar had ook effect: de tochten daarna verliepen steeds beter.

Om toch een keer het podium te halen, maar een foto gemaakt voordat de tocht begon. Daarna zou het er toch niet meer van komen......

Nu op naar de volgende rit: Gent Wevelgem. Minder klimmen, maar waarschijnlijk veel wind. Ook goed om sterker te worden, dus het zal weer een goede, maar vermoeiende training worden.

Nu het einde van de lente nadert, zitten de voorjaarsritten er weer bijna op.
Het was een vermoeiend voorjaar, maar zeker de moeite waard. Deze winter misschien toch weer de mountainbike op, zodat begin volgend jaar de fietsconditie meteen goed is.

Maar..................... eerst nog de vakantieritjes die in juli/augustus gaan komen.......